Biografie

Cinthia de Neef (18-04-1985, Santo Domingo) is actrice, zangeres, theatermaker, presentatrice en zangdocente.

Cinthia studeerde Muziektheater aan het Rotterdams Conservatorium en studeerde in 2009 af aan de Amsterdamse Theater Academie (Nieuwe Stijl) als zelfstandig uitvoerend theatermaker en actrice. In 2015 en 2016 volgde Cinthia de CVT-opleiding en meer! en de docentencursus aan The Vocal Couch.

In 2021 speelde ze bij Deep Bridge in Antwerpen in RENT waar ze te zien was in het ensemble en de solo van Seasons of Love op zich mocht nemen. Bij Questions Collective speelde ze The Human in Internet The Musical.
Cinthia werkte van 2016 tot 2020 vier contracten bij AIDAcruises als Lead Soloist en tijdens haar laatste contract ook als Showsupervisor. In 2020 gaf ze haar eerste concertje ‘’On my way to where it’s light’ met haar eigen liedjes. 

Ze schreef en speelde in 2017 ‘Love Boat, (over)leven en werken op een cruiseschip’ en schreef en speelde in 2019 het vervolg daarop: ‘Love Boat, (over)leven en werken op een cruiseschip Deel 2: Minnaars & Muiterij.’

Cinthia speelde  in 4 edities van ‘Musicals gone mad’ van Amsterdam Independent Theatre / M-producties. Ook is ze te horen op het castalbum van IL Entertainment ‘Robin Hood en het verdwenen goud’. Als achtergrondzangeres van comedian Roel C. Verburg trad ze op in o.a. Afas Live en Tivoli en is ze te horen op zijn albums. Ze zong in ‘Een avond met smaak’ de kersteditie en was een seizoen vaste zangeres van het Open Combo in theater de Engelenbak. 

Bij Stage Entertainment speelde ze in ‘All shook up/Love me tender’ de rol van Lorraine.

Bij Studio 52nd speelde Cinthia in edities van ‘Special editions light’ de rollen van Kluisdeur, Tweelingzus en Eekhoorn. Bij Playmaking speelde ze Meisje en God. Voor het Amsterdams Kleinkunst Festival ‘Concours Wim Sonneveldprijs’ werkte ze 1 jaar als technicus en 4 jaar als presentatrice.
Bij Theater Aanz speelde ze 4 jaar lang de rol van Stefanie in ‘Lokaal G1.25’.
Onder regie van Bryan Reynolds speelde ze bij Transversal Theater in ‘Bzzap!’ Miss Tangier en in ‘Fractalicious’ Part of Presence.

Cinthia speelde de gastrol Astrid Rosalia in‘Flikken Rotterdam’, Kaap Holland Film. Ze speelde in ‘Professor Felix Kaputu’ de rol van Marie Kaputu, Ethan Films. 

Voor de Qmusical van Qmusic zong ze mee bij vijf edities. Ook werkte ze als stemactrice bij F. Butter Soundstudio ‘Disney XD Movies’ en is te horen in een aantal Disney XD films.

Sinds 2014 vormt Cinthia samen met Anne Aerts en Kristel Boon ‘Theatergroep Blender’. Ze maken muziektheaterproducties.
Met Marie-Claire Boonacker schreef en speelde ze ‘Grootheidswaan’ en ze schreef en speelde ‘Exposé’ als haar afstudeervoorstelling.

Als docent was Cinthia werkzaam bij Jeugdtheaterhuis, Popsical koor, Topklas en Musicalweek van Anne Aerts, de Amsterdamse Tejaterschool en Jeugdtheater Hofplein. Cinthia gaf workshops voor Cultura Nederland en geeft privé zanglessen op aanvraag.